Brotherhood różnica kart do pdfa

Moderatorzy: Indar, Liissu, MiSiO, Sieciech

Brotherhood różnica kart do pdfa

Postprzez Marash » Nie Kwi 19, 2015 8:04 pm

Joł
Przeglądając dzisiaj karty i pdfy ze strony prodosa zauważyłem różnicę. A mianowicie w pdfie do Bractwa w opisie jednostki Sacred Warriors jest napisane że ma: Protector Power Shield Special Rules: Sacred Warriors
have the Impenetrable Armour (14) against Ranged and
Close Combat Attacks in their Front Facing.

Ale na karcie już tego nie ma:
http://zapodaj.net/images/6973763f72599.jpg

I co w takim wypadku brać pod uwagę?

Kolejna sprawa, wydawało mi się że w oddziale Troops mogę na leadera składu mianować Inkwizytora bodajże za 30 pts. Teraz nie ma tego w opisie troopsów ani w opisie Inkwizytorów.
Jak tu żyć? :>
Marash
Sierżant
Sierżant
 
Posty: 81
Rejestracja: Sob Sty 31, 2015 8:29 pm

Re: Brotherhood różnica kart do pdfa

Postprzez qurcz » Nie Kwi 19, 2015 8:08 pm

Karty są starożytne i pełne błędów. Zawsze patrz na PDF. Przykład - miotacze walkirii i miecze mortyfikatorów.

Do robienia rozpiski można używać jedynie PDFa, bo tam są choćby koszta modeli podane, karty to jedynie przypominajki na bitwę.
W angielskich i polskich zasadach jest istotna różnica dot. wkładania inkwizytorów do innych oddziałów. Mianowicie w wersji angielskiej dotyczy to oddziałów typu troops (piechota, święci, walkirie od Laury), a w polskiej - jedynie piechoty
qurcz
Starszy sierżant
Starszy sierżant
 
Posty: 147
Rejestracja: Pon Mar 16, 2015 12:20 am

Re: Brotherhood różnica kart do pdfa

Postprzez Muad'ib » Nie Kwi 19, 2015 8:34 pm

qurcz napisał(a): Mianowicie w wersji angielskiej dotyczy to oddziałów typu troops (piechota, święci, walkirie od Laury), a w polskiej - jedynie piechoty

Miałem podobne wrażenia. Jednak po zapytaniu się na FB czemu są takie różnice w wersjach PL-EN. Okazało się, że źle to tłumaczyłem (i nie tylko ja jak widać).

" Brotherhood Troop Type Squad Commanders can be upgraded to an Inquisitor " - jest dokładnie tak jak pisze w wersji PL. Tylko piechociarze mogą zostać ulepszeni o tego dowódce. Jak wskazują pierwsze 2 słowa umiejętności. Sacred Warrior, to niestety nie Brotherhood Trooper.
WZ:R :cap: :cyb: :bra: :mis: :lc:

KLIKNIJ BANEREK
Image
Muad'ib
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy
 
Posty: 942
Rejestracja: Pią Kwi 02, 2010 12:04 pm
Miejscowość: Śląsk

Re: Brotherhood różnica kart do pdfa

Postprzez Marash » Nie Kwi 19, 2015 9:20 pm

To że w Sacredach nie mogę ich wrzucić to wiedziałem. Ale własnie znalazłem, że to jest passive skill Inkwizycji który umknął mojej uwagi i szukałem tego zapisu wszędzie ale nie w opisie jednostki Inkwizycji. Więc ten problem już rozwiązany. (=

Dodatkowo porównałem pdfa PL z EN i jest tak samo czyli, że Sacred Warriorsi mają Imp. armor 14 z przodu od strzelania i walki wręcz. Szkoda, że karty tak się mocno z dewaluowały )= bo czasem można utonąć w kartkach podczas gry, a nie zawsze jest na nie miejsce...
Marash
Sierżant
Sierżant
 
Posty: 81
Rejestracja: Sob Sty 31, 2015 8:29 pm


Wróć do Archiwum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość