|
Wargamer Forum Wargamera
|
| Reklama |
 |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Turniej w Chrzanowie 17 lub 18 październik 2009 |
| na 99%-100% wezmę udział (pasuje mi i sobota i niedziela) |
|
12% |
[ 2 ] |
| na 99%-100% wezmę udział (preferuję niedzielę) |
|
12% |
[ 2 ] |
| na 99%-100% wezmę udział (preferuję sobotę) |
|
25% |
[ 4 ] |
| na 80-98% wezmę udział (zrobię wszysko by wziąć udział, ale nie jestem pewny na 99% ze mi się uda |
|
12% |
[ 2 ] |
| na 1-79% rozważam, ale z mojej strony to nic pewnego |
|
12% |
[ 2 ] |
| na 0% - nie dam rady |
|
25% |
[ 4 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 16 |
|
| Autor |
Wiadomość |
badjaq Sierżant sztabowy

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 1:20 pm Temat postu: Turniej w Chrzanowie 18 października 2009 (Niedziela) |
|
|
Witam wszystkich!
W związku z organizacją po raz pierwszy w moim mieście "Chrzanowskich Dni Fantastyki" w dn. 16-18 października przez Miejski Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji, dysponującym pięknym i dużym domem kultury, pojawił się pomysł zorganizowania w ramach tej imprezy turnieju Warzone. Impreza jest organizowana po raz pierwszy, a jak to na pierwszych imprezach bywa - wszyscy się wszystkiego uczą - ja z bratem (klimoo) nie mamy doświadczenia w organizowaniu turniejów, więc z góry zaznaczamy, że turniej będzie miał charakter amatorski, a jego celem będzie przede wszystkim możliwość spotkania się i pogrania fanów gry Warzone (grupa docelowa: Śląsk / Kraków, no chyba że będą chętni z dalsza...). Oczywiście jeśli z Waszej strony będzie zainteresowanie i współpraca z organizatorami będzie dobrze się układać - dołożymy wszelkich starań by wszystko się udało i wszyscy byli zadowoleni. W kontekście Dni Fantastyki - chodzi oczywiście o propagowania gier bitewnych, których zorganizowanego środowiska w mieście po prostu nie ma (W związku z tym mogą pojawić się osoby "zwiedzające" oraz np. prasa i telewizja lokalna - proszę mieć to na uwadze, jednak nie mam zielonego pojęcia jakie będzie zainteresowanie Dniami, bo impreza jest organizowana po raz pierwszy). Podstawowa zaleta miejsca - świetny dojazd autostradą A4 zarówno z Krakowa jak i ze Śląska.
Trudno jest mi powiedzieć na razie o jakichkolwiek organizacyjnych szczegółach. Wg zapowiedzi w trakcie Dni Fantastyki "odbędą się projekcje filmowe, turnieje karciane, pokazy walk, promocje gier i literatury, a wszystko to połączone jednym mianownikiem jakim jest fantastyka". O bitewniakach ani słowa. Rozmawiałem już z pracownikiem domu kultury - raczej nie powinno być problemu, jednak osoba odpowiedzialna za organizację imprezy przebywa na dwutygodniowym urlopie, w związku z czym za dwa tygodnie sprawa powinna się wykrystalizować, ja natomiast chciałbym zebrać podstawowe dane, jakie będą potrzebne mi w tej rozmowie - Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie. Chodzi przede wszystkim o ilość chętnych, bo to w tym momencie sprawa kluczowa. Proszę o wstępne zgłaszanie się w ramach wątku - koniecznie z zaznaczeniem, czy na pewno (tzn. 99 i więcej %) weźmie się udział w turnieju, czy bardzo się postara wziąć w nim udział (80-99%) lub rozważa się udział, ale nie jest to pewne (mniej niż 80%). Dla dobra imprezy proszę o precyzyjne udzielanie odpowiedzi. Na razie nie wiem na jakie warunki "salowe" możemy liczyć dlatego istnieje prawdopodobieństwo, że ilość uczestników będzie ograniczona, dlatego może decydować kolejność zgłoszeń, przy czym decydująca będzie pewność wzięcia w nim udziału (tzn. osoba deklarująca od razu powyżej 99% pewność udziału w turnieju będzie wyżej niż osoba deklarująca poniżej 99% pewność). Pod tym kątem prosimy Was o zrozumienie. Listę chętnych będę starał się wklejać i aktualizować w ramach 1 postu, ale proszę pamiętać o zgłaszaniu się przez wątek, a nie PM.
Aktualizacja 3.09.2009
Witam ponownie wszystkich zainteresowanych. Jestem już po spotkaniu z organizatorami. Sprawa wygląda tak, że owe Chrzanowskie Dni Fantastyki w ramach których próbujemy zorganizować nasz turniej odbędą się po raz pierwszy i w związku z tym jest mi trudno przysłowiowo "dać głowę" za całą imprezę, gdyż będziemy funkcjonować w ramach większego przedsięwzięcia, a co za tym idzie nie na wszystko będziemy mieli wpływ. Dlatego z góry przepraszam za wszelkie utrudnienia / niewypały jakie mogą nas wszystkich spotkać, jednak nie zakładajmy najgorszego scenariusza - powinno być dobrze. Jak już pewnie zauważyliście termin jest niedzielny i nic nie dało się z tym zrobić. Impreza podzielona jest na dwie części - 1 w sobotę skupiona wokół kina (premiera fanowskiego filmu Hount of Gollum, warsztaty literackie, rozstrzygnięcia konkursów na opowiadanie fantastyczne i szkic postaci fantastycznej, pokazy sztuk walki, a wieczorem reżyserska wersja władcy pierścieni) oraz drugi - turniejowy (w niedzielę) - na hali sportowej, gdzie odbędzie się oficjalny turniej MtG na około 50 osób oraz nasz skromny turniej. Na turniej MtG jest wpisowe, bo będą grać kartami z nowych boosterów, na nasz turniej wpisowego nie ma. Dodatkowo wystarałem się o nagrody książkowe dla zwycięzców naszego turnieju - na pewno dla pierwszego miejsca, ale może uda się dla trzech (co to będzie nie mam pojęcia). W takcie obu dni funkcjonować mają game-roomy z planszówkami, stoiska mają mieć księgarnie oraz sklepy Rebel (tego nie jestem pewien, ale planszówki mają być od nich) oraz Flamberg (na pewno). Miejsce naszego turnieju jak i turnieju MtG będzie na płycie. Oba turnieje będą mieć status zamkniętych, co za tym idzie wejście na płytę boiska będą mieli tylko uczestnicy tych turniejów z identyfikatorami. Stoły mają być z dwóch złączonych ławek szkolnych - wstępnie umówiłem się na 6 stółów dla 12 uczestników - w miarę napływania waszych zgłoszeń - będę tą liczbę precyzował. Logistycznie najtrudniejsze będą sprawy właśnie ławek, które mają zostać przyniesione z pobliskiej szkoły w dużej ilości - mam nadzieję, że organizatorzy nie dadzą plamy pod tym kątem. Tak jak pisałem wcześniej damy radę sami przygotować 5 stołów, jeśli będzie więcej chętnych, zwrócimy się do was o pomoc. Stoły mamy mieć ustawione wzdłuż murka (1,5m), tak aby ewentualni zwiedzający cześć otwartą mogli sobie pooglądać jak gra się w gry bitewne - w ramach popularyzacji gier bitewnych - to był ważny argument w rozmowach o zaistnieniu naszego turnieju na imprezie. Ale tak jak pisałem wejście na płytę będzie zagrodzone, może uda się nas także odgrodzić od turnieju MtG jakąś taśmą, a nasze stoły będą w pewnej odległości od murka, więc powinno być dobrze. Na dniach będzie rozdawany biuletyn, w którym parę słów o naszym turnieju powinno się znaleźć i być może kilka zdjęć - to będzie fajna pamiątka z imprezy, zwłaszcza że turniejów warzone na takich imprezach ostatnio nie ma... Póki co proszę Was o oficjalne zgłaszanie się na turniej - jeśli zgłosi się dużo chętnych to jedynym problemem będą makiety i sprawy organizacyjne, bo płyta boiska jest duża i na pewno się zmieścimy. Zobaczymy w ogóle ilu nas będzie, dlatego proszę o nieodkładanie zgłoszenia na potem. Na razie przewiduję miejsce dla 12 osób. Jeśli będzie więcej, będziemy myśleć.
>>>WAŻNE SPRAWY<<<
DOKŁADNY TERMIN: 18 Październik - NIEDZIELA - Dobrze byłoby zacząć grać o 10 (mamy czas do 18 ), dlatego proszę o przybycie trochę wcześniej np w okolicach 9:30-9:45, dograć wszelkie sprawy organizacyjne.
LISTA UCZESTNIKÓW: (proszę o potwierdzenie w wątku oraz przesłanie na PM danych personalnych w celu sporządzenia listy uczestników do przekazania organizatorom).
Na liście znajdują się osoby, które przesłały PM'a
1. badjaq - organizator
2. klimoo - organizator
3. Trollen ??
4. Norkos
5. Gefr. Kouo
6. Sander73
7. Cierń
8. Akhad
9. Grohm
10. Tomek
STOŁY: Biorąc pod uwagę posiadane przez nas makiety, z naszej strony będziemy w stanie przygotować minimum 5 uczciwie zastawionych stołów (dżungla, pustynia, miasto, okopy, może zima i może coś tam jeszcze...). W tym miejscu uśmiechamy się do wszystkich przyszłych uczestników (zwłaszcza ze śląska) o ewentualną pomoc w tej sprawie. Ile stołów będzie nam brakować zależeć będzie od ilości chętnych - dlatego prosimy o nieodkładanie zgłoszenia się - powiedzmy ilość zgłoszeń do 6 września będzie ilością wyjściową - zobaczymy ile pewnych osób się zgłosi i czy zaproponowane nam warunki salowe to udźwigną.
ZASADY: W związku z tym, że uważamy że nie ma co wymyślać nie wiadomo czego oraz jednak lekkim brakiem czasu (praca) oraz faktem, że na Śląsku odbywają się w miarę regularnie turnieje, a jakikolwiek zorganizowany ośrodek krakowski w zasadzie nie istniej zwracamy się z prośbą do śląska o możliwość wykorzystania Waszych zasad (z ewentualnymi korektami). Poza tym podejrzewam, że Wasza ekipa będzie sporą grupą uczestników (pozdrowenia dla Ciernia oraz wszystkich ze Śląska, których miałem przyjemność poznać przy okazji turniejów w Krakowie na Masarskiej, czy na Flambergu)
WIELKOŚĆ ARMII: Raczej 800 pkt, ponieważ z tego co wiem w Krakowie pojawiło się parę osób, które zaczęły / wróciły do przygody z Warzone i mogę chcieć wziąć udział, a nie mają jeszcze uzbieranych dużch armii.
KOSZTY UCZESTNICTWA: Brak wpisowego. W związku z tym, że nasz turniej będzie miał charakter zamknięty, konieczne będzie formalne zapisanie się i otrzymanie identyfikatora/plakietki - jeszcze nie wiemy jak to będzie zorganizowane.
DOJAZD: Autostrada A4 ze Śląska i Krakowa lub alternatywnie spod Galerii Krakowskiej busy przez autostradę 55min! (4 ulg. / 6 norm.), a z Katowic autobus linii J (nie każdy dojeżdża do Chrzanowa!) - ceny też niewielkie (jedzie ok 1,5 godz.) ale od niedawna jeżdzą też busy przez autostradę lub oczywiście pociąg (z Krakowa bezpośregnio ~1godz., z Katowic mniej więcej tyle samo, z tym że trzeba wysiąść w Trzebinii i przejechać na drugą stronę autostrady autobusem - parę minut, na nogach ok. pół godz., więc bez sensu).

Ostatnio zmieniony przez badjaq dnia Nie Paź 18, 2009 12:27 am, w całości zmieniany 14 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
500zlotyrentyy Starszy sierżant

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 8:10 am Temat postu: |
|
|
Zobaczyłem termin i uwierzyłem:D Wreszcie ktoś cos zrobil. Brawa i Fala dla Klimoo i jego brata. Szkoda tylko, ze nie wrzesien, w ktorym jest o wiele wiecej czasu.
Raczej bede - przy czym w tych samych dniach sa dni Warmastera w Janowie, ale moge byc jeden dzien tu drugi tu. Gorzej jezeli bede mial wtedy pierwszy zjazd bo pojde teraz na magisterskie zaocznie, ale jeszcze nie wiem gdzie i kiedy.
Tak wiec preferuje niedziele, figurki ktos musialby mi pozyczyc ale raczej bede. Tak rzadkie sa te turnieje, ze sie postaram. _________________ Jeśli zmierzasz donikąd to na pewno tam dojdziesz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
panPOLICIANT Chorąży

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 8:43 am Temat postu: |
|
|
jeżeli nic nie wypadnie to możliwe ze będe
kurde przypomnialem sobie ze na 17 to mnie juz kumpel na swoje urodziny zapraszał wieć występ staną pod znakiem zapytania :/ _________________
gg: 3028935
Ostatnio zmieniony przez panPOLICIANT dnia Pon Sie 24, 2009 12:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Grohm Sierżant

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
Jeżeli nie będe musiał w ten dzień iść od pracy to przyjade.
Preferuje niedziele. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pijak Starszy szeregowy

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 3:03 pm Temat postu: |
|
|
| Na którą edycje byłby to turniej ?? Ja wstępnie się pisze może kolegę namówię. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
badjaq Sierżant sztabowy

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 4:31 pm Temat postu: |
|
|
ogólnie 3 EDYCJA, a jaka dokładnie (w wersji śląskiej lub zbliżonej) to się jeszcze okaże, bo czasu na doprecyzowanie mamy jeszcze sporo. Raczej niekoniecznie z misjami, choć ogólne warunki terenowe na pewno (pustynia, dżungla, etc.). _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gefr. Kouo Starszy sierżant sztabowy

Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 224 Skąd: Łaziska Górne - Będzin
|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 7:39 am Temat postu: |
|
|
No to ślicznie, że jest termin Kilka niedziel w październiku będę miał zajętych. Nie wiem co będzie z 18. Jeżeli się terminy nałożą to na turniej raczej nie przyjadę. Gdyby jednak chodziło o sobotę to na 99% pojadę. Mogę zabrać ze sobą pseudojaskinie i karty z misjami specjalnymi. Misje opisane są w poście 3. śląsko-zagłębiowskiego turnieju. 800 punktów jest dobre jeśli chcielibyśmy rozegrać po trzy bitwy pomiędzy 10:00 a 18:00, tak jak się to odbywa u nas. Opisy stołów także można skopiować ze śląskich turniejów. _________________ Ta taktyka być może i działa, ale niekoniecznie w tych warunkach i niekoniecznie przeciw temu akurat przeciwnikowi.
V Śląsko-Zagłębiowski Turniej WARZONE - 29 maja 2010 A.D. Ośrodek Kultury w Będzinie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Norkos Sierżant sztabowy

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Bede na 99% moge kogos zabrac jak ostatnio z kraka a co do 800 spokojnie moge i na 3000
no i mam nadzieje ze popraweczki zalatwie do tego czasu  _________________
gg5577757 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brain Starszy chorąży sztabowy

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 4:26 am Temat postu: |
|
|
Ja preferuje sobote - w niedziele nie mogę grać bo mam zajęty termin. _________________
Brain, Triarius ex Praecepto Belli Ordinus Quercus |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiebduj Starszy sierżant

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 8:52 pm Temat postu: |
|
|
zrobię wszystko żeby się pojawić ale ze względu na sporą nieobecność prosił bym o sprecyzowanie WASZYCH zasad z DROBNYMI MODYFIKACJAMI.
Pozdrawiam serdecznie i kielich za zdrowie waszmościów wychylam. _________________
Gdy wojownik staje do walki...
to jego nadzędnym celem jest zabicie wroga.
Musi wyzbyć się ludzkich emocji i współczucia...
... i zabić każdego kto stanie mu na drodze,
nawet jeśli to będzie sam Bóg czy Budda. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pretorianstalker Starszy chorąży

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze nie wiem jak z czasem, ale rozważam przybycie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Trollen Sierżant sztabowy

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 9:55 pm Temat postu: |
|
|
tak jak Norkos bede na 99% i chetnie sie z nim zabiore . Moge wziać makiete. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
badjaq Sierżant sztabowy

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:26 pm Temat postu: |
|
|
To jak, kto się wybiera??
Czekam na zgłoszenia... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Brain Starszy chorąży sztabowy

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Turniej w niedziele? - pass (mnie nie będzie)  _________________
Brain, Triarius ex Praecepto Belli Ordinus Quercus |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gefr. Kouo Starszy sierżant sztabowy

Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 224 Skąd: Łaziska Górne - Będzin
|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 6:17 am Temat postu: |
|
|
Jeśli jest to w niedzielę to dopiero na początku października okaże się czy będę. _________________ Ta taktyka być może i działa, ale niekoniecznie w tych warunkach i niekoniecznie przeciw temu akurat przeciwnikowi.
V Śląsko-Zagłębiowski Turniej WARZONE - 29 maja 2010 A.D. Ośrodek Kultury w Będzinie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|